Exponera! Nyhetsbrev från Riksförbundet Svensk Fotografi

Så här mitt i sommaren vill vi påminna de som ännu inte skickat in bilder till årsboken att göra det, senast söndagen den 10 juli. Ta chansen att bidra till ett tidsdokument över den samtida fotografin och dess uttryck! Mer information om uppladdning av bilder finns här.

Photax – ny samarbetspartnerMedlemmar i RSF erhåller 10% på filter från Kase och på Vanguards produkter. Läs mer här.

Sista ansökningsdag för ansökan om NFFF Arbetsstipendiumär den 30 september. Info och ansökningsblankett finns här.

Halmstad FotomaraHalmstad fotoklubb bjuder in till årets fotomara lördagen den 10 september, med fyra teman på tre timmar. Mer info här.

Glöm inte att förbereda ditt deltagande i Nordiskt Fotomästerskap Kollektion/Serie 2022Uppladdningen öppnar 15 augusti och är öppen till och med 15 september. Se inbjudan här.

Förbered bilder till höstens FIAP 21th Nature Biennial

Som vi tidigare nämnt har vi valt temat: Rocky coastline. FIAP har ännu ej aviserat uppladdningsdatum men förväntat är att RSF begär in bilderna från er i augusti/september. Håll utkik i Exponera. Det som önskas är Jpeg-bilder med horisontell orientering. OBS: Absolut följsamhet gäller avseende FIAPs definition av Nature (siduppslag 6–7). Inga mänskliga artefakter får finnas i bilden.

Det nya medlemssystemet lanseras snartMot slutet av sommaren kommer RSF:s nya medlemssystem att lanseras, vilket bland annat kommer ge våra medlemmar bättre överskådlighet och enklare procedurer för att hantera kontaktuppgifter och ladda upp bilder till tävlingar. Läs mer här.

Stockholm FotomaratonDen 20-21 augusti är det dags för Stockholm Fotomaraton 2022; Nordens största fotofest och en fototävling för alla! Vill du vara med och utmana dig själv och dina fotovänner? Medlemmar av Riksförbundet Svensk Fotografi kan köpa biljetter med 20% rabatt. Köp biljett redan idag! Läs mer här.

RSF FörtjänsteckenMånga fotoklubbar har ett fåtal eldsjälar att tacka för att verksamheten har kunnat bedrivas med kontinuitet från år till år. Ett bra sätt att uttrycka sitt tack för allt ideellt arbete är att förära dessa personer något av RSF:s Förtjänsttecken.Observera att vi nu utökat med ett tecken i Platina, för 25 års förtjänstfullt arbete. Nytt är även att tecknet i Guld nu kan sökas utan att tecknet i Silver tidigare erhållits. Info finner du här.

Samarbetspartner

Medlemmar i RSF får rabatterat pris på abonnemang på Moderskeppet FOTO. Extra förmånligt för barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer här.

Välkommen till Europas nya fotokonstmuseum!Hej ”fotovän” och medlem i RSF! Vi hälsar dig och din fotoklubb välkommen att besöka Falsterbo Photo Art Museum – Europas nya fotokonstmuseum! Läs mer här.

Exponera! är vårt nyhetsbrev som skickas ca 10 ggr per år till de medlemmar som valt att prenumerera i sin medlemsprofil på hemsidan. Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion@svenskfotografi.org (Redaktör Torsten Nilsson)