Referat från Riksfototräffen i UppsalaI dagarna tre avhölls den årliga Riksfototräffen med Riksfotostämma och Riksfotoutställning. I den gamla Slottsbiografen samlades deltagarna för presentationer av vinnare i de olika sektionerna. På Hambergs Fisk en trappa upp ägde lunch, middag och festmåltid rum. På tredje våningen fanns Riksfotoutställningen. Läs mer här och se resultatet från utställningen här. Läs även Uppsala Fotosällskaps referat från Riksfototräffen. Det går även att se riksfotostämman i efterhand.

Nordiskt Fotomästerskap 2022Katalog med resultat och bilder finns här.

Inlämning av bilder till Årsbok 2022/2023 är påbörjadMer information hittar du här.

Inbjudan till fototävlingen Sense of Humanity. Kostnadsfritt deltagande, FIAP patronage och två klasser färg och monochrome. Beskrivning av bildtemat: We invite you to send pictures that describe your view of a person’s ability to offer care, respect, to show hospitality, to be tolerant and demonstrate love and forgiveness.

OBS: Man begär in bilder senast 4 juni 2022

Läs mer på https://www.fiap.net/upload/files/1652684252-99d80.pdf uppslag sidan 26 -27, alternativt https://fiap-humanity.fotogenius.es/

Inbjudan till Nordiskt Fotomästerskap Kollektion/Serie 2022.Se inbjudan här.

Stockholm FotomaratonDen 20-21 augusti är det dags för Stockholm Fotomaraton 2022; Nordens största fotofest och en fototävling för alla! Vill du vara med och utmana dig själv och dina fotovänner? Medlemmar av Riksförbundet Svensk Fotografi kan köpa biljetter med 20% rabatt. Köp biljett redan idag! Läs mer här.

RSF FörtjänsteckenMånga fotoklubbar har ett fåtal eldsjälar att tacka för att verksamheten har kunnat bedrivas med kontinuitet från år till år. Ett bra sätt att uttrycka sitt tack för allt ideellt arbete är att förära dessa personer något av RSF:s Förtjänsttecken.Observera att vi nu utökat med ett tecken i Platina, för 25 års förtjänstfullt arbete. Nytt är även att tecknet i Guld nu kan sökas utan att tecknet i Silver tidigare erhållits. Info finner du här.

Samarbetspartner

Medlemmar i RSF får rabatterat pris på abonnemang på Moderskeppet FOTO. Extra förmånligt för barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer här.

Välkommen till Europas nya fotokonstmuseum!Hej ”fotovän” och medlem i RSF! Vi hälsar dig och din fotoklubb välkommen att besöka Falsterbo Photo Art Museum – Europas nya fotokonstmuseum! Läs mer här.

Exponera! är vårt nyhetsbrev som skickas ca 10 ggr per år till de medlemmar som valt att prenumerera i sin medlemsprofil på hemsidan. Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion@svenskfotografi.org (Redaktör Torsten Nilsson)