Birte Leonhardt Bogg 

 

Jag är medlem i Mora Fotoklubb sedan hösten 2019. Ursprungligen från Tyskland, men jag har bott i Sverige i mer än 10 år, 8 av dem i Mora. Jag sprang runt med en kompaktkamera redan som tonåring och köpte mig en egen digital kompaktkamera när jag tog studenten. Den lilla Canon Ixus 85 IS flyttade med mig till Sverige så småningom och fick mycket att fota här. Av viljan att dela med mig av mina fina nya omgivningarna till familj och vänner i Tyskland växte ett fotointresse fram. Numera fotar jag med Nikon, först en Nikon D5100 och nu med en spegellös Nikon Z6.  

Natur och landskap har alltid stått längst fram som favoritmotiv och kameran är alltid med när jag vandrar och utforskar Dalarna. I klubben är jag nog känt för att hittas i olika obekväma kroppställningar för att få en fin vinkel på mitt motiv. Jag har inte tävlat mycket än, men kan bl a visa upp en 10:e plats i Dala Digitalsalongen 2020.  

Jag är självlärd inom fotografi och redigering och provar gärna nya motiv och genre. För mig är fotografin ett sätt att vara kreativ, testa nytt och att fånga in känslor och upplevelser. Jag blir särskild glad när andra inspireras av mina bilder och upplevelser, därför hamnar mycket bilder från mina utflykter och vandringar på min blogg www.by-addy.com.
Fotoklubben har gett mig möjligheten att utveckla min fotografi, lämna min komfortzon och lära mig nya tekniker, motiv och sätt att fota, vilket jag tycker är jätte roligt. Sedan våren 2020 är jag med i styrelsen och bidrar med idéer och organisation. Framöver vill jag lära mig mer om porträttfoto och storytelling. 
 

 

Jag ger vidare stafettpinnen till Lars Hansson