Riksförbundet Svensk Fotografis styrelse känner en stor bedrövelse över det som sker i Ukraina. Vi fördömer starkt Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

Inbjudan till Nordiskt Fotomästerskap 2022Det är dags för årets Nordiska Fotomästerskap, som även i år delar ut pris till bästa klubb. Läs mer här.

Riksfototräffen 2022 i UppsalaÅrets Riksfototräff, med Riksfotoutställningen och Riksfotostämman, äger rum 20–22 maj i Uppsala, med Uppsala Fotografiska Sällskap som arrangerande förening. Äntligen ser Riksfototräffen ut att kunna bli av – Efter två inställda år ser vi fram emot att kunna träffas. Det är dags att registrera sig och boka hotellrum i Uppsala. Det gör ni här.

Vad är Riksfototräffen? – RSFs årliga sammankomst av fotoklubbar och medlemmar där vi även presenterar årets vinnare i 5 olika kategorier av Riksfotoutställningen, samt RSFs Riksfotostämma (som motsvarar ett årsmöte) där viktiga saker som berör fotoklubbarna tas upp.

Varför bör jag åka dit? – För att dela upplevelsen med likasinnade och ta del av arrangörsklubben, Uppsala Fotografiska Sällskaps, agenda.

Händer det något annat kul där? – Förutom att mingla med fotografer från hela landet, titta på fotoutställningar, lyssna/titta på två kända fotografers föredrag om foto, så kan du gå runt i Uppsala, delta i de måltider som finns att tillgå och njuta av vad staden har att erbjuda. På lördagskvällen deltar vi i en Festmåltid, där ett stort antal utmärkelser av olika slag delas ut.

Hur funkar det praktiskt? – Du går in på länken här ovan, går till registrering av hotell och måltider.

Vad kostar det? – Kostnaden för måltiderna framgår av bokningsblanketten. Du får efter registreringen en bokningskod att använda vid hotellbokningen, som ger en rabatt på boendet.

Motioner till Riksfotostämman 2022Det finns två motioner att behandla på Riksfotostämman i Uppsala, angående ändring och aktualisering av förbundets stadgar. Läs mer här.

Välkommen till Europas nya fotokonstmuseum!Hej ”fotovän” och medlem i RSF! Vi hälsar dig och din fotoklubb välkommen att besöka Falsterbo Photo Art Museum – Europas nya fotokonstmuseum! Läs mer här.

MedlemsenkätJust nu genomför förbundsstyrelsen en medlemsenkät via telefon, då det känns mycket angeläget att få svar på ett antal frågor från våra medlemsklubbar. Allt i syfte att fånga upp synpunkter och eventuella frågeställningar. Frågorna samt ytterligare information finner du här.

Resultat SIEP 2022Resultatet från årets SIEP (Swedish International Exhibition) finns här.

Styrelsen behöver dig!RSF har för avsikt att förstärka förbundsstyrelsen med ytterligare en ledamot som ska fungera som webbredaktör, samt redaktör för Exponera!. Om du känner att detta uppdrag skulle passa dig, och/eller om du har några frågor, kontakta Tommy Sjölund i Valberedningen 070-317 81 50, t.s(at)telia.com eller Förbundsordförande Nils-Erik Jerlemar 070-5610215, nejerlemar(at)gmail.com.

RSF FörtjänsteckenMånga fotoklubbar har ett fåtal eldsjälar att tacka för att verksamheten har kunnat bedrivas med kontinuitet från år till år. Ett bra sätt att uttrycka sitt tack för allt ideellt arbete är att förära dessa personer något av RSF:s Förtjänsttecken.Observera att vi nu utökat med ett tecken i Platina, för 25 års förtjänstfullt arbete. Nytt är även att tecknet i Guld nu kan sökas utan att tecknet i Silver tidigare erhållits. Info finner du här.

Samarbetspartner

Medlemmar i RSF får rabatterat pris på abonnemang. Extra förmånligt för barn- och ungdomsverksamhet. Läs mer här.

Exponera! är vårt nyhetsbrev som skickas ca 10 ggr per år till de medlemmar som valt att prenumerera i sin medlemsprofil på hemsidan. Material i form av text och bild kan löpande skickas till redaktionen via epost till redaktion@svenskfotografi.org